Forhandler af Clever Vans Ilusion Globe Traveller Pössl Malibu
Åben menu
Åbningstider
Mandag og tirsdag: 10 - 16
Onsdag og torsdag: 10 - 17
Fredag: 10 - 16
Søndag: 12 - 16

Gode råd ved køb af autocamper

Køb eller leje?

Hvis du ikke er sikker på, om en autocamper er noget for dig, er det en god idé at leje en autocamper i første omgang. Hvis du er kommet til erkendelsen af at det er lige jer, kan det være et godt råd at starte med at købe en brugt. Det koster ca 10.000 kr om ugen i højsæsonen at leje en autocamper. I højsæsonen kan du minimum leje i 2 uger, men ved at ved at købe en brugt hvor tabet er blevet mindre, koster det ikke meget mere at eje en autocamper i et helt år med grønafgift, forsikring og tab på autocamperen, og derved får du det gennemprøvet under flere vilkår. En af fordelene ved at købe en autocamper er bla. at hver eneste lille ting allerede er på plads, når du tager din autocamper og køre afsted med dit rullende hjem. Du føler dig helt sikkert hjemme.

Model

Indretning:

Det kan være svært at vælge indretning for førstegangs køber. Derfor forvirre de mange grundris, nye som vil købe autocampere. Den optimale indretning findes ikke. Der er kun kompromisser, hvad der er godt for noget er skidt for noget andet, men der findes garanteret et grundris som alle kan leve med. Ofte er der f.eks et stort køkken på bekostning af størrelsen af soveafdelingen, eller omvendt. Den store dejlige siddegruppe, tager så meget plads, at det går ud over toilet/bad. Tal evt. med andre som har autocamper om, hvad de syntes om deres indretning, men husk at deres kreterier og udgangspunkt kan være anderledes end dine/jeres. Pas på at du ikke kommer til at vælge en for lille autocampere, fordi du mener og har hørt at den er let at komme rundt med. det kan betyde at du ikke får den brugt i det omfang du/i havde forventet.

Tag udgangspunkt i følgende:

  • Hvor mange personer skal rejse med den nye autocamper?
  • Hvad lægger du mest vægt på ?
  • Vil du have faste senge eller er du indstillet på at redde op ?
  • Skal du bruge en garage til transport af cykler eller en scooter ?
  • Skal du kunne tage bad i vognen ?
  • Skal du bruge meget lastrum ?
  • Lægger du meget vægt på høj grad af bevægelsesfrihed ?

Typer:

Pris og kvalitet høre sammen, men for dit køb afhænger det også af hvordan, hvormeget og hvornår på året du vil benytte en autocamper. I princippet opdeles autocampere i katagorierne: Campingbus, kassevogn, alkove, delintegreret og helintegrerede. Derudover er der den mere luksuriøse integrerede, som kaldes en Liner. Køb ikke alt for billigt. Der er stor forskel på kvaliteten af opbygningen kaldet sandwich, møbelopbygning og samle kvaliteten. Vær kritisk ved udvælgesen. Køb hellere en god brugt end en ny “discount autocamper“. Det bliver du mere tilfreds med på den lange bane.

Gennemgang af autocamper ved køb:

Der er flere vigtig ting man skal huske ved køb af autocamper. Vi anbefaler at man bruger god tid, gennemgår dem ordentligt, kigger i skuffer og skabe efter bla. fugt, da en fugttest ikke er en garanti for den er fugt fri, der måles kun på bestemte punkter, og en autocamper som har stået i solen en hel dag, kan give et misvisende måleresultat. Fugt kan være alle vegne, men hvis der er fugt, er det normalt rundt ved vinduer og tagluger, i hjørner hvor tag og sider går sammen, skærmkasser, samling af alkove (alkoven hænger frit og tager mange stød når man køre) og i bunden af bilen, der før i tiden normalt var en træbund og det kan ses hvis den har kørt meget i sne og salt. Vores erfaring er at folk kigger om lys, varme og køleskab virker, men kigger ikke efter fugt. Brug i jagten på fugt næse og øjne. Hvis den har en jordslået lugt er der store fare for fugt, og hvis din lugtesans har lugtet noget grimt, kan du også se dig frem til stedet. Fugt er autocamperens værste fjende. Det koster noget mindre at skifte varmeapparat og køleskab end at reparere en autocamper med fugt.

Kig godt efter om der er buler på campingkassen, da karosseri arbejde er meget dyrt at få udbedret.

Hvis den er brugt, bør man forhøre sig om den har været brugt til udlejning. udlejnings autocampere kan være behandlet hårdhændet i forhold til en privat ejet, som normalt bliver “nurset“. Hvis en autocamper ikke er ret gammel, men har kørt mange kilometer, kan det være fordi den har været brugt til udlejning.

Tjek at tandremmen er skiftet. Fiat har haft et svagt punkt med deres trækaksler. Få en prøvetur i autocamperen, når du har udset dig et mulig køb. Det er der flere grunde til. Derved kan du høre evt mislyde, gear skift, kobling mv. Er der kraft nok i motoren, og sidst men ikke mindst. Kør en god lang tur i den.

Vi håber dette kan hjælpe jer lidt på vej med jeres køb af autocamper.

Med venlig hilsen

TJ CAMPER

bubblemedia